Behandling af Osteoporose (Knogleskørhed)

Vi tilbyder en effektiv, smertefri og hurtig behandling af Osteoporose (Knogleskørhed) – uanset om du har akutte eller kroniske smerter.

 

Vil du høre mere om behandlingsforløbet, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 6150 9002. Du kan også booke en tid her. Har du brug for en akuttid, så ring i dag på 6150 9002 og vi hjælper dig. Åbningstiderne er kl. 7:30-19:00 mandag til fredag – samt lørdag-søndag kl. 7:30-12:00.

 

Osteoporose er en tilstand, hvor knoglevævet har udviklet nedsat kalk indhold og er blevet skrøbeligt. Konsekvensen er en større risiko for knoglebrud. Osteoporose kaldes også Knogleskørhed. Osteoporose er kendetegnet ved mindsket knoglemasse, og knoglevævets struktur er ændret med små ændringer i knoglernes opbygning. Ændringerne i knoglerne medfører øget skrøbelighed af knoglerne og kan medføre en øget tendens til brud på knoglerne. Typiske brud i forbindelse med knogleskørhed kan forekomme i ryghvirvler, håndled og lårbenshals (hoftebrud).

 

Tegn på at du har Osteoporose (Knogleskørhed)

  • Mange får først diagnosen knogleskørhed efter at have oplevet et eller flere knoglebrud
  • Får man knoglebrud i rygsøjle eller hofte pga. af et mindre fald eller stød, bør man undersøges nærmere

Ved første konsultation bliver du grundigt undersøgt og får lagt en plan for dit personlige behandlingsforløb. Bemærk at vi behandler kun Osteoporose på klinikken på Frederiksberg.

Vi behandler Osteoporose med magnet-terapi.  Magnet terapi er en ikke-invasiv behandlingsform og fungerer ved, at magneten kører frem og tilbage over din krop, mens du ligger på behandlerbriks.

·       Magnet Terapi er en smertefri behandlingsform

·       Ingen bivirkninger

·       Behandlingen kan tage mellem 30-60 minutter og du beholder din tøj på under behandlingen

Vi anbefaler et behandlingsprogram, hvor du starter med 3 behandlinger om ugen de første 3-4 uger. Derefter vurderer vi den fortsatte behandling sammen med dig.

Behandling med magnet-terapi kan stå alene som behandlingsform eller i kombination med andre behandlingsformer.

En primær type Osteoporose viser sig efter overgangsalderen og er forbundet med mangel på det kvindelige kønshormon østrogen. Denne type ses typiske hos 60-80-årige kvinder.

En anden primær type Osteoporose opstår i høj alder og skyldes, at man taber knoglemasse som følge af sin alder. Denne type knogleskørhed ses typisk hos 70-90-årige og rammer begge køn.

Nogle personer som er slanke og har spinkel knoglebygning, sjældent er fysisk aktive og/eller ryger kan være i en højere risiko end andre for at få Osteoporose.

Vær fysisk aktiv når kroppen tillader det

Sørg for tilstrækkelig mængde kalk i kosten

Mælk og mælkeprodukter

Kalktabletter

Sørg for tilstrækkelig mængde D-vitamin

Sol, vitaminpiller, levertran

D-vitamintilskud

Rygestop, vær forsigtig med alkohol, reducer risikoen for at falde

Ved medicinske behandling skal du altid konsultere din praktiserende læge.

Knogleskørhed giver i sig selv ingen gener. Det er knoglebruddene, som fører til gener. Knogleskørhed bliver typisk først opdaget efter et knoglebrud. Kontakt din læge, hvis du skal undersøges for knogleskørhed .

På smerteklinikker.dk er vi interesseret i konstant at udvikle og dygtiggøre os som behandlere ved bl.a. at følge med i forskning om smertebehandling uden medicinering. Vi har derfor samlet studier og forskning inden for laserterapi og magnetterapi.

 

Er du også nysgerrighed på at læse mere om studier og forskning inden for smertelindring uden medicinering, kan du finde et uddrag af flere artikler her.

Bestil behandling af musearm

Book behandling
osteoropose