Hvad er Manuel Behandling?

Inden for Muskel- og Smerteterapien (MST) benyttes også manuel behandling.  MST-behandleren bruger sin viden om anatomi og fysiolog, som indgangsvinkel til at afdække og forklare, hvilken skade der giver smerterne og udfordrer kroppen. Årsagen til smerterne kan sagtens ligge et andet sted end hvor symptomerne mærkes.

 

MST-behandleren bruger hænderne i den manuelle del af behandlingen, som en del af diagnosticeringen og til selve behandlingen. Den manuelle behandling løsner spændinger og sikrer normal bevægelighed af de forskellige muskelgrupper.

 

Overordnet behandler vi;

● Det muskuloskeletale system: muskler og knogler

● Det viscerale system: organer, nerver, blodkar og lymfesystem

MST-behandleren benytter flere forskellige manuelle teknikker, som tilpasses kundens skade og smerteniveau.

● Akupressur: En massagemetode, hvor behandleren typisk trykker med tommelfingeren eller fingerspidserne på såkaldte energipunkter (akupunkturpunkter)

● Mobilisering: Kundens led mobiliseres i rytmiske og i rolige bevægelser for at opnå en øget bevægelsesfrihed

● Viscerale teknikker: MST-behandleren mobiliserer vævet, som binder organerne sammen, så organerne igen kan bevæge sig frit

Manuel behandling kan have en smertedæmpende effekt, såfremt behandlingen ikke forceres, men derimod tilpasses kundens skade og smerteniveau. Typisk behandles skaden først med anti-inflammatorisk behandling og ro.

På det tidspunkt, hvor smerterne er aftaget, kan MST-behandleren påbegynde mobiliseringen af væv og/eller muskelapparatet og på den måde øges kundens bevægelsesfrihed, som ofte opleves som smertelindrende.

Ønsker du yderligere information om Manuel Behandling, er du velkommen til at kontakte Smerteklinikker.dk på telefon 6150 9002 eller ved at skrive en e-mail til kontakt@smerteklinikker.dk

Bestil behandling af nakkesmerter

Book nu