Hvad er en fibersprængning?

En fibersprængning er en pludselig voldsom smerte. Ofte i låret eller benet.  Smerten skyldes at en fiber inde i en muskel bliver revet over eller sprænges. Ofte hører man, at en fibersprængning føles som en elastik der sprænger.

 

Tegn på at du har fibersprængning

●      En pludselig skarp og ubehagelig smerte i en muskel

●      Ofte kan man ikke fortsætte sin aktivitet, fordi man mister kraften i musklen.

●      Man kan måske mærke en lille fordybning ved området

●      Området kan hæve og være ømt

På Smerteklinikker.dk benytter vi Muskel- og Smerteterapi (MST), som kombinerer flere forskellige behandlingsmetoder. Behandlingsformen og forløbet bliver personligt udviklet i forhold til dit aktuelle smerteniveau og behov for behandling.

Muskel- og Smerteterapi er en smertefri behandlingsmetode, som kombinerer:

● Laserbehandling

● Akupunktur

● Manuelle behandlingsteknikker

Ved første konsultation bliver du grundigt undersøgt og får lagt en plan for dit personlige behandlingsforløb.

En muskel består af en række store og små fibre, der potentielt kan gå i stykker, hvis presset på musklen bliver for stor.

Ofte får man en fibersprængning, hvis man udøver en række udfordrende bevægelser/kondition uden at have varmet musklen ordentligt op forinden.

Ved en overfladisk fibersprængning kan man godt bruge musklen bagefter, selvom den gør ondt. Hvis det er en overrivning, kan man ikke bruge musklen bagefter og der kan komme hævelse og misfarvninger omkring stedet, der skyldes små blødninger.

En fibersprængning tager tid. Nogle gange op til mange uger. Derfor er det vigtigt at gå langsomt frem og ikke udføre nogen bevægelser, der er smertefulde eller overbelaster området.

Is er godt til lindring af smerterne. Især det første døgn er det vigtigt, at holde området afkølet. Det vigtigste er dog hvile og ro. Især hvis det er en overrivning.

En komprimerende bandage kan også hjælpe.

Gå til lægen hvis smerten er vedvarende eller hvis du gentagne gange får fibersprængninger.

På smerteklinikker.dk er vi interesseret i konstant at udvikle og dygtiggøre os som behandlere ved bl.a. at følge med i forskning om smertebehandling uden medicinering. Vi har derfor samlet studier og forskning inden for laserterapi og magnetterapi.

 

Er du også nysgerrighed på at læse mere om studier og forskning inden for smertelindring uden medicinering, kan du finde et uddrag af flere artikler her.

fiberspraengning

Bestil behandling af musearm

Book nu